Protezare - Coroane - Punti

Protezare - Coroane - Punti

Fiecare pacient ce ne viziteaza, are anumite asteptari de la medicul stomatolog caruia-si incredinteaza refacerea functionala si estetica a danturii. Dintii albi, impecabili, reprezinta nu doar un simbol al sanatatii generale a pacientului. Aspectul influenteaza si respectul de sine, iar persoanele cu dinti bine ingrijiti si cu o infatisare placuta, reusesc sa zambeasca mai des, fara sa fie limitati de complexe.

Coroanele dentare reprezinta dispozitive protetice intrebuintate pentru remedierea carentelor estetice si functionale ale danturii, ce “imbraca” partea vizibila a dintelui (coroana) sau bontul protetic al implantului dentar. Spre deosebire de obturatiile coronare sau de incrustatii, aceste restaurari dentare sunt cimentate deasupra liniei gingivale.


Ultradent

Coroane dentare. Cand sunt necesare?

Principala indicatie a coroanelor dentare se refera la inlocuirea sau acoperirea unui singur dinte (molar, premolar, incisiv, canin) deteriorat sau care a fost extras. Recomandarile principale au la baza una dintre urmatoarele situatii:

  • Reconstructia formei originale a dintelui natural lipsa;
  • • Acoperirea unui implant dentar si substituirea dintelui;
  • • Intarirea structurilor dentare afectate de maladii ce le modifica cromatica;
  • • Protejarea dintilor devitalizati sau slabiti din cauza obturatiilor coronare repetate;
  • • Infrumusetarea aspectului general al dintilor.


Ultradent

Protetica dentara. Proteze dentare mobile

Spre deosebire de protezele dentare fixe, dispozitivele protetice mobile, cunoscute si ca dentiere, nu sunt fixate definitiv pe arcada/arcadele pacientilor, ci pot fi indepartate pentru a se curata. In prezent raman o alternativa optima si in acelasi timp economica pentru substituirea dintilor in cazul persoanelor edentate total sau partial, ce nu pot sa apeleze la dispozitivele fixe.

Protezele dentare mobile totale le sunt recomandate pacientilor carora le lipsesc atat dintii naturali, cat si elementele utile protezarii (radacini naturale sau implanturi dentare). Dispozitivul mobil este constituit dintr-o baza protetica (rasina biocompatibila cu tesuturile umane), fixata in cavitatea orala a pacientului, ce urmeaza cu fidelitate structurile osoase si tesutul gingival.


Clinica lucreaza cu mai multe sisteme de implanturi, fiecare sistema are avantajele sale.
Stomatologie Chisinau, ne aflam pe bulevardul Mircea cel Batrin 3 (linga cerc, vizavi de supermarketul Nr 1)
Telefon de contact: +37368443333 sau +37322003333