Profilaxie dentara

Profilaxie dentara

Procedura de detartraj profesional cu ultrasulent

Operatiunile de periaj efectuate zilnic la domiciliu nu sunt suficiente pentru inlaturarea definitiva a depunerilor de placa bacteriana.
Spalarea dintilor este eficienta, insa nu inlatura reziduurile alimentare dintre dinti sau la baza gingiilor si nu indeparteaza tartrul. Una din procedurile profesionale eficiente este procedura de detartraj.

 

Ultradent

 


Cum se realizeaza detartrajul profesional? 
Această procedură stomatologica constă în eliminarea depozitelor de tartru de pe dinţi. Aglomerările rugoase de tartru reduc eficacitatea periajului dentar, favorizând acumularea şi proliferarea de bacterii care constituie un rezervor de toxine şi un mediu propice pentru dezvoltarea altor probleme dentare. Acesta se poate realiza cu instrumente acţionate manual cu care se detaşează tartrul de pe dinti sau cu instrumente activate sonic sau ultrasonic. Aceste instrumente vibrează uşor îndepărtând tartrul de pe dinţi. Pe tot parcursul tratamentului un jet puternic de apă va acţiona pentru a preveni supraîncălzirea dintelui din cauza vibraţiilor. Detartrajul cu ultrasunete se completaza cu un detrataj manual pentru zonele subgingivale, după care se va realiza finisarea suprafeţelor dentare prin periaj profesional. Nu se recomandă detartrajul ultrasonic persoanelor care suferă de afecţiuni respiratorii (astm, emfizem pulmonar, fibroza chistica) sau copiilor mici.

Stomatologie Chisinau, ne aflam pe bulevardul Mircea cel Batrin 3 (linga cerc, vizavi de supermarketul Nr 1)
Telefon de contact: +37368443333 sau +37322003333

 

Ultradent

 

Detartrajul periodic este secretul menţinerii unei danturi sănătoase!

Pe lângă tratamentul profilactic, detartrajul este considerat prima linie a tratamentului parodontal nechirugical. Detartrajul are de asemenea efecte benefice la nivel estetic, prin indepartarea diferitelor pete, in acelasi timp oferind o senzaţie de “curăţenie”. 

Pe lângă detartrajul ultrasonic, în cadrul igienizării profesionale se mai poate folosi un dispozitiv care se numește Air Flow. Acesta utilizează apă, aer și pulbere de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele, placa și depozitele moi de pe suprafețele dinților. Datorită pulberii ușor abrazive de bicarbonat, se realizează în același timp și lustruirea suprafețelor igienizate. Este foarte eficient în îndepărtarea petelor nicotinice la fumători.

Serviciu Pret
Consultatia Gratis
Detartraj ultrasonic + Air Flow 1000 lei
Detartraj ultrasonic semiarcada 250 lei
Detartraj ultrasonic + Air Flow dupa Breket 1500 lei
Albire dentara (cape) 4000 lei
Albire dentara (foto) analogic ZOOM 2500 lei procedura
Albire dentara unui dinte 1000 lei
Fixarea elementului cosmetic (cristal) 1500 lei
Lac pentru sensibilitatea 400 lei
Sigilarea fisurilor 600 lei
Gutiere de Bruxism 1000 lei

Stomatologie Chisinau, ne aflam pe bulevardul Mircea cel Batrin 3 (linga cerc, vizavi de supermarketul Nr 1)
Telefon de contact: +37368443333 sau +37322003333