Pulpita

Pulpita este inflamatia pulpei.

Pulpita poate fi provocata de o mulțime de factori cauzali. Cauzele pot fi divizate in doua grupe: exogene și endogene. Factorii exogeni - traumatici, chimici, termici, electrici, obturare incorecta, bacterieni.

Cât de des vizitați medicul stomatolog? Cu siguranță, cei mai mulți, fără ezitare, au răspuns „când un dinte doare”. Din păcate, acest lucru este adevărat. Doar când apare o „gaură” în dinte și uneori apare durerea de dinți, nimeni nu se gândește la consecințe. „Și ce se întâmplă dacă gaura asta? Este foarte mică, iar durerea va dispărea după ce luați o pastilă analgezică... ” - Acesta este modul în care cred mulți pacienți ai clinicilor stomatologice, inclusiv ai noștri.

De fapt, această „gaură” este o cavitate carioasă, care nu va dispărea de la sine. Durerea poate dispărea de fapt după administrarea anestezicului, dar numai în stadiile inițiale. Pe măsură ce boala progresează, cavitatea carie crește în dimensiune și se adâncește, distrugând țesuturile dure ale dintelui și implicând pulpa în proces. Ca urmare, se dezvoltă pulpita. Și aici deja senzațiile vor fi departe de a fi plăcute și nu pot fi comparate cu senzațiile în caz de carii. De aceea, vă recomandăm tratarea în timp util a oricărei boli ale cavității bucale.

Share: