Extirparea nervului

Extirparea nervului

Informații generale

Tratamentul canalului radicular al unui dinte are ca scop refacerea și menținerea unui dinte rănit sau deteriorat. Obturatia canalului reprezinta o ultima incercare a medicului de a salva un dinte foarte cariat sau infectat. Această procedură implică îndepărtarea zonei deteriorate a dintelui (pulpa), curățarea și dezinfectarea acestuia, urmată de umplere și sigilare. Cauzele comune ale afectării pulpei sunt formarea de fisuri pe dinte, o cavitate profundă a cariei, tratarea repetată a dintilor sau traume. Termenul „canalul rădăcinii dintelui” este asociat cu curățarea canalelor situate în interiorul rădăcinii dintelui.

Pentru a evita o carie dentara medicul stomatolog va recomanda:

  • 1) Vizita regulata (o data in jumate de an la cabinetul stomatologic)
  • 2) Periajul dintilor minimal este de 2 doua ori pe zi (seara inainte de somn si dimineata dupa dejun), insa e de preferat periajul dupa fiecare alimentare.
  • 3) A se evita consumul de dulciuri (bomboane, zahar etc.) intre mese si noaptea. Dupa periaj glucidele pot fi folosite sub forma de ceai, dupa care se va clati gura.
  • 4) A se evita consumul sucurilor si fructelor acre, murăturile, lămîiele. Trebuie de tinut cont, că sunt un șir de produse alimentare cu continut înalt de zahăr. Aceste produse au un efect carogen și nu se recomandă indivizilor afectati sau cu risc de carie. Totodată unele bauturi provoaca abraziune patologică si contribuie la dezvoltarea cariei dentare. Acestea sunt sucurile cu adaos de zahăr, sucurile din lămîie, portocale, mere, Coca- Cola, apa minerală c continut înalt și jos de bioxid de carbon. Aceste băuturi au un pH de la 2,0 la 6,3, astfel creează condiții cariogene.
  • 5) A se evita produsele alimentare cu efect colorant (morcov, sfecla, poamă neagra, mere, cafea etc.)

Share: