Durerea de gingie sub dinte

Inflamatia Gingiilor

Daca bacteriile nu sunt indepartate, de la nivelul liniilor gingivale, va incepe formarea si depunerea placii bacteriene. Placa poate provoca inflamatie gingivala- gingivita. Inrosirea, congresia si singerarea gingiilor sunt semne de gingivita. Daca nu este tratata inflamatia se poate extinde si poate afecta osul maxilar, ceea ce inseamna ca gingivita progreseaza spre paradontita (care duce la pierderea dintilor).

Foarte des, pacienții care sunt îngrijorați de următoarea situație apelează la stomatologi - gingia de sub dinte este dureroasă. Aceste senzații neplăcute pot fi simptome ale gingivitei, care este cauzată de faptul că o persoană neglijează regulile de igienă, iar pe suprafețele cavității bucale se formează treptat o placă formată din bacterii dăunătoare. Microorganismele provoacă iritare, inflamație, durere, sângerare. Dacă nu începeți să rezolvați aceste probleme în timp apropiat, marginile gingiilor vor începe să se „îndepărteze” de dinți, creând astfel cavități în care se formează și se acumulează placa.

În timp, gingivita netratată se poate transforma într-o boală mai gravă a gingiilor, parodontita, când bacteriile au un efect devastator asupra țesutului și oaselor. Prin urmare, dacă aveți un dinte dureros și obrazul umflat, trebuie să vizitați imediat stomatologul.

Pacienții cu gingivită și parodontoză simt mâncărime și durere la nivelul gingiilor. Foarte des, aceste simptome sunt cauzate de următoarele motive:

  • - Multe femei se plâng că au o durere de dinți în timpul sarcinii, acest lucru se datorează restructurării corpului feminin;
  • - în perioada menstruației și luarea contraceptivelor, crește și riscul de a face față bolii gingivale, deoarece funcțiile imunitare ale organismului sunt reduse;
  • - în aproape toate cazurile, cauza inflamației este greșită și neregulată îngrijirea orală;
  • - lipsa de vitamina C în organism poate provoca, de asemenea, probleme cu gingiile și întârzierea lor în spatele suprafeței dintelui;
  • - accesul întârziat la stomatolog nu poate decât să agraveze situația, iar simptomele ușoare se pot transforma în consecințe mai grave, inclusiv pierderea unui dinte.

Dacă se întâmplă ca gingia de sub dinte să fie dureroasă, nu trebuie să amânați vizita la dentist, un bun specialist va selecta metoda optimă de tratament, bazată pe sănătatea pacientului.

Share: