Chistul dintelui

Cuvântul „chist” provine din cuvântul grecesc „kystis”, care înseamnă bulă. Mai exact și nu veți spune.

Deci, un chist este o boală în care se formează o cavitate patologică cu pereți densi în corp, cel mai adesea umplut cu conținut lichid sau mushy (celule moarte, bacterii etc.). Peretele chistului (vezica) este format dintr-un strat subțire de celule care produc fluid și umflă chistul din interior ca un balon.

Chistul trebuie tratat. Dacă nu se face acest lucru, atunci dinții care cad în cavitatea sa vor cădea. În prezent, sunt utilizate metode terapeutice și chirurgicale de tratare a chisturilor, care permit îndepărtarea centrului de inflamație, menținând în același timp dintele.

Pentru a preveni dezvoltarea unui chist dentar, se folosește întregul complex de măsuri pentru prevenirea bolilor dinților și gingiilor. Vizitele periodice (semestriale) la medicul stomatolog și diagnosticarea stării canalelor tratate anterior permit detectarea bolii în stadiile incipiente și tratarea acesteia cu pierderi minime.

Un chist dentar este localizat în gingia din jurul rădăcinii dintelui. Și dacă chistul nu este vindecat la timp, dinții care cad în cavitatea chistului vor cădea.

Share: